Beste Kwaliteit Halterschijven

Welkom bij ReloadSport, waar we je begeleiden bij het kiezen van de juiste halterschijven voor jouw behoeften. Hier is een overzicht van de belangrijkste aspecten bij het selecteren van schijven voor je gym.

Standaard versus Olympische Halterschijven

Laten we beginnen met het onderscheid tussen standaard en olympische halterschijven, wat vooral te maken heeft met de diameter van de boring in het midden van de schijf. Standaard schijven hebben een boring van iets meer dan 30 mm, terwijl olympische halterschijven een boring hebben van iets meer dan 50 mm.

Standaard halterschijven passen alleen op standaard halterstangen met een schijfopname van 30 mm. Olympische halterschijven passen daarentegen alleen op olympische halterstangen met een schijfopname van 50 mm. Zorg er dus voor dat je de juiste combinatie van halterstang en halterschijven kiest. De 50mm halterschijven zijn het meest universeel en deze raden wij daarom ook aan.

De keuze tussen standaard en olympische gewichtsschijven is persoonlijk. Als beginner denk je wellicht dat standaard schijven budgetvriendelijker zijn, maar olympische schijven bieden op de lange termijn meer voordelen. Vooral als je sterker wordt. Bovendien bieden olympische halterschijven een breder scala aan opties, perfect voor specifieke krachttrainingen zoals powerlifting, gewichtheffen en crosstraining. We bespreken de verschillen tussen de gewichtsschijven en de reden waarom wij denken dat je beter kan kiezen voor olympische halterschijven in ons artikel.

Als je met machines traint, zul je zien dat deze altijd gemaakt worden op 50mm boring. Dit is een van de redenen om voor 50mm gewichtsschijven te kiezen.

Materiaal van Halterschijven

Halterschijven worden traditioneel gemaakt van gietijzer, een betaalbare optie voor thuisgebruik en de meeste oefeningen. Houd er rekening mee dat de coating van gietijzeren halterschijven kan krassen, vooral als ze langs elkaar schuren. Om deze reden bieden wij gietijzeren halterschijven aan met een rubberen coating die je vloer en gewichten beschermen.

Een alternatief zijn Bumper plate schijven, duurzaam en daarnaast esthetisch aantrekkelijk. Daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor intensieve training en powerliften.

Bumper Plates

Bumper plates zijn gemaakt van massief rubber en perfect voor gewichtheffen, crosstraining en zelfs powerlifting en strongmantraining. Ze kunnen van grote hoogte worden afgeworpen zonder schade aan te richten. Bumper plates hebben allemaal dezelfde diameter van 45 cm, maar ze zijn dikker, dus er passen er minder op een halterstang.

Powerlifting Plates

Naast de tri-grip halterschijven en bumper plates zou je ook kunnen kiezen voor Powerlifting plates. Dit zijn dunne schijven gemaakt van hoogwaardig gietijzer, staal of chroom. Ze bieden ruimte voor meer gewicht op een halterstang of plate loaded machine, perfect voor krachtsporters zoals power lifters. Echter hangt hier vaak een heel ander prijskaartje aan.

Gewicht en Kleurcodering van de gewichtsschijven

ReloadSport biedt halterschijven aan in verschillende gewichten. Van 2,5 kg tot 20 kg, met lichtere ‘microplates‘ voor microloading.

Haltersets en Sluitingen

Overweeg een complete halterset aan te schaffen, inclusief halterstang en schijven, of stel je eigen set samen. Gebruik sluitingen om de schijven veilig op hun plaats te houden tijdens de training.

Bij ReloadSport helpen we je graag de beste schijven te kiezen voor jouw specifieke behoeften. Neem gerust contact op voor advies. Veel trainingsplezier!

Bekijk hier ons assortiment halterschijven.

model met gewichtsschijf
reloadsport bumperplate rack

Reloadsport

Trotse partner van